Energietransitie Populair

296 weergaves

Verstandig omgaan met energietransitie. We moeten minder energie gaan gebruiken en de CO2 en stikstof uitstoot moet naar beneden (Klimaatakkoord).

Het is ondenkbaar dat dit zonder een vorm van kernenergie kan (Thoriumcentrales). 

De Partij voor Zeeland wil absoluut geen windmolens op het land er bij en liever ook niet op zee. 

Zolang er nog veel daken geschikt zijn voor het leggen van zonnepanelen dient daarop ingezet te worden en in zeer beperkte mate op zonneweiden (niet op vruchtbare landbouwgrond), dus rekening houdend met onze essentiële voedselproductie. De milieuwinst van het isoleren van woningen is groter dan het aanbrengen van allerlei dure installaties (warmtepomp). Waar voor gewaakt dient te worden, is dat de kosten van de energietransitie eenzijdig op de burger worden afgewenteld.

Aandachtspunt. Wat ons betreft, geen vestiging datacenters toestaan, want dat zijn energieslurpers en drinkwater verkwisters. Bovendien levert het voor de Provincie weinig of geen revenuen op.

N.B. De afhankelijkheid van Russische energie heeft ons geleerd dat je de risico’s dient te spreiden en alternatieven achter de hand dient te hebben.

Waarom wordt er nu dan toch met name ingezet op windturbines en zonnepanelen, waardoor we weer afhankelijk zijn en blijven van China (mogelijk conflict met Taiwan ligt op de loer).

Is het wellicht niet verstandiger om per omgaande vol in te zetten op kernenergie!? (betrouwbaarheid energieleverantie)

(N.B. Hoogspanningskabels moeten zoveel mogelijk onder de grond.

Het is nog maar te bezien of dit voor rekening van de provincie moet komen. Tennet is o.i. degene die hiervoor moet opdraaien. Zij plukken de revenuen.)

Partij voor Zeeland.nl

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Ontvang onze nieuwsbrief
Ik ga akkoord met Gebruiksvoorwaarden en de Privacy beleid
U ontvangt na uw inschrijving een mailbericht om uw inschrijving te bevestigen

Actueel

Partij voor Zeeland