PZC: Partij voor Zeeland zet BBB-prominenten buiten de deur

markers/nieuws.png Door In Nieuws Label(s) PvZ in de media 40 weergaves

MIDDELBURG - Partij voor Zeeland (PvZ) zet politici die willen overstappen naar BBB overboord. Kees Hanse heeft de partij al moeten verlaten. Statenlid Eelco van Hoecke wacht hetzelfde lot.

De opkomst van BBB betekent een belangrijke concurrent voor PvZ. Inhoudelijk zitten de partijen dicht bij elkaar en meerdere mensen zijn bij beide betrokken. Er is ook sprake van geweest dat de twee in Zeeland de krachten zouden bundelen, maar die poging is gestrand.

PvZ-voorzitter Marien Weststrate vindt dat mensen niet langer op twee fronten actief kunnen zijn. ,,Ik neem daar gepaste maatregelen op. Als iemand graag wil overstappen, is dat prima, maar dan wens ik wel dat je PvZ verlaat.”

Kees Hanse, lid van het waterschapsbestuur maar ook volop actief bij BBB, is daarom PvZ-lid af. ,,We hebben hem volledig geschrapt”, zegt Weststrate. ,,Hij is inmiddels bij ons uitgeschreven en we hebben hem het penningmeesterschap laten inleveren. Ook allerlei partijzaken, zoals campagnemateriaal, hebben we bij hem weggehaald.”
‘Dan ga je de laan uit’

Statenlid Eelco van Hoecke is de volgende. Hij bleek afgelopen weekend bij de ‘speeddate’ van partijleider Caroline van der Plas in Arnemuiden tot de belangrijkste BBB-kandidaten voor de verkiezingen van volgend jaar maart te behoren. ,,Dan ga je de laan uit”, zegt Weststrate. ,,Ik heb hem schriftelijk verzocht vrijwillig de partij te verlaten en de resterende periode zelfstandig verder te gaan. Zo niet, dan nemen we andere maatregelen.”

Bron: PZC 16 augustus 2022

Partij voor Zeeland.nl

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Ontvang onze nieuwsbrief
Ik ga akkoord met Gebruiksvoorwaarden en de Privacy beleid
U ontvangt na uw inschrijving een mailbericht om uw inschrijving te bevestigen

Actueel

Partij voor Zeeland