Boerin Bertie keert mogelijk niet terug in politiek: 'Het werk is heel pittig' Populair

markers/nieuws.png Door In Nieuws Label(s) PvZ in de media 291 weergaves

Bron: Omroep Zeeland

Bertie Steur van de Partij voor Zeeland is de afgelopen vier jaar uitgegroeid tot een bekend gezicht voor de partij, maar heeft voor een lagere plaats gekozen op de kieslijst voor de komende Statenverkiezingen. "Ik heb ervaren dat het werk voor Provinciale Staten heel pittig is."

Steur staat nu derde op de kieslijst voor de Partij voor Zeeland, achter lijsttrekker François Babijn en Mark Faasse, die op nummer twee staat. De derde plaats is volgens Steur een bewuste keuze. De afgelopen twee jaar zat ze samen met François Babijn in Provinciale Staten van Zeeland en dat is een behoorlijke klus geweest. "Het is een hoop lees- en denkwerk."
Steur heeft naast het Statenwerk ook nog een eigen boerenbedrijf in Noordwelle en bovendien was ze nog regelmatig in tv-programma's te zien, zoals Expeditie Robinson.
Veel aandacht door Boer zoekt vrouw
Die landelijke tv-programma's kwamen na haar deelname aan het populaire tv-programma Boer zoekt vrouw, haar Statenlidmaatschap voor de Partij voor Zeeland daarna trok daarom veel aandacht.
Steur weet niet in hoeverre haar bekendheid een rol heeft gespeeld in haar werk in de Staten in de afgelopen vier jaar. "In het begin hadden andere Statenleden tegen mij zoiets van: Jij bent toch van tv? Maar op een gegeven moment ben je gewoon één van de Statenleden. Als ze me weer ergens op tv voorbij zien flitsen, reageren ze wel, dat ze het leuk vonden."

Om Steur terug te laten keren in de politiek moet de Partij voor Zeeland dus van twee naar drie zetels gaan. Dat lijkt moeilijk door de opkomst van de BoerBurgerBeweging (BBB). Deze boerenpartij beweert veel stemmen weg te gaan halen bij het CDA en de Partij voor Zeeland. "Persoonlijk ben ik daar niet zo van onder de indruk. Het gaat toch over beleid, niet over wie is overgestapt."
BBB vroeg Steur over te stappen
De BBB heeft Steur benaderd om over te stappen. "Ik ben niet zo van dat partijhoppen. Je staat toch ergens voor? Alleen als de partij zelf een andere koers inslaat, is dat een reden voor overstappen."
Steur noemt het compensatiepakket voor de marinierskazerne als één van de belangrijkste punten voor de Partij voor Zeeland in de afgelopen vier jaar. Haar partij was niet voor de komst van een groot justitieel complex in Vlissingen, als compensatie voor de gemiste marinierskazerne. "We zouden toch mariniers krijgen met hun gezinnen, als boost voor het vergrijzende Zeeland en nu krijgen we een zwaar bewaakte gevangenis. Wij zien daar niet echt de meerwaarde van in."
Kerncentrales en nieuwe ontpolderingen
De komende Statenverkiezingen gaat de Partij voor Zeeland de strijd in met een duidelijke voorkeur voor nieuwe kerncentrales in Borssele. Ook zegt de partij in de Staten alert te blijven op mogelijke extra ontpolderingen in Zeeland, waar de Partij voor Zeeland sterk tegen is. "We moeten uitkijken dat we ons niet in slaap laten sussen, want ik heb ergens eens gelezen dat er sprake was van in totaal 3.000 hectare aan ontpolderingen langs de Westerschelde in Zeeland.

Dus er kunnen nog nieuwe ontpolderingen aan zitten te komen."

Partij voor Zeeland.nl

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Ontvang onze nieuwsbrief
Ik ga akkoord met Gebruiksvoorwaarden en de Privacy beleid
U ontvangt na uw inschrijving een mailbericht om uw inschrijving te bevestigen

Actueel

Partij voor Zeeland