Brandbrief voor meer burgercommissieleden in Provinciale Staten Populair

markers/nieuws.png Door Label(s) PvZ in de media, Voorpagina 668 weergaves

Bron: Omroep Zeeland

De gezamenlijke oppositiepartijen in Provinciale Staten van Zeeland vragen in een brandbrief om meer burgercommissieleden om te helpen met alle fractietaken. De kleinere fracties zijn er van overtuigd dat alle verkozen Statenfracties hun taak pas optimaal kunnen vervullen als zij extra handjes daarvoor hebben.

Het gaat hier om PvdA-GroenLinks, PVV, Partij voor Zeeland, D66, JA21, Partij voor de Dieren, SP en Forum voor Democratie. Landelijk is het al zo geregeld dat er meer burgercommissieleden zijn voor fracties.
"Omdat de werkdruk in Provinciale Staten steeds verder toeneemt komen kleine fracties (met name éénmansfracties) daardoor steeds verder in de verdrukking. En ze kunnen zonder optimale ondersteuning aan hun rol als volksvertegenwoordiger geen volledige invulling geven als er slechts één burgercommissielid is toegestaan." Dat geven de negen partijen aan in de brief.
De partijen willen graag dat het aantal toegestane burgercommissieleden per fractie in Provinciale Staten niet langer afhankelijk te laten zijn van besluitvorming in Provinciale Staten.

Partij voor Zeeland.nl

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Ontvang onze nieuwsbrief
Ik ga akkoord met Gebruiksvoorwaarden en de Privacy beleid
U ontvangt na uw inschrijving een mailbericht om uw inschrijving te bevestigen

Actueel

Partij voor Zeeland