Partij voor Zeeland + Zeeland lokaal = PvZ 2.0

markers/nieuws.png Door 18 weergaves

 PERSBERICHT

Partij voor Zeeland + Zeeland lokaal = PvZ 2.0

 

Partij voor Zeeland en Zeeland Lokaal hebben besloten om de handen ineen te slaan en bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland met één gezamenlijke lijst te komen. Beide partijen zijn thans vertegenwoordigd met 1 zetel in de Provinciale Staten van Zeeland.

Het succes van de laatste gemeenteraadsverkiezingen, waarbij de lokale partijen samen veruit de grootste politieke familie geworden zijn, is een belangrijke drijfveer achter deze fusie. Als men de stemmen van de lokale partijen bij de Statenverkiezingen van 2015 bij elkaar optelt, hadden ze 3 of 4 zetels gehad.

Ook programmatisch verschillen de beide fracties weinig van elkaar. Daarbij komt dat de statenleden François Babijn en Mark Faasse ook goed met elkaar kunnen opschieten. Dat is altijd een prettige bijkomstigheid. 

Het initiatief voor de fusie werd reeds vorig jaar ingezet aangezien de voordelen van een samengaan evident waren. Waar er zo veel politieke versnippering is en steeds meer en kleinere partijen deel uitmaken van het politieke spectrum, is het belangrijk dat er ook weer partijen zijn die samen gaan.

Veel wordt ook verwacht van een wisselwerking tussen de gemeentelijke lokale partijen en onze provinciale partij. Beiden kunnen veel aan elkaar hebben, in de zin van informatie-uitwisseling en ondersteuning bij bepaalde dossiers. Bij het samenstellen van de lijst zal er dan ook nadrukkelijk rekening gehouden worden met kandidaten die in de gemeentelijke lokale partijen verankerd zijn.

Beide voorzitters, van de Partij voor Zeeland en Zeeland Lokaal, zijn verheugd met deze grootst mogelijke samenwerking en verwachten met een aansprekend programma en een aantrekkelijke kieslijst te komen.

In goed onderling overleg is er voor gekozen om de naam Partij voor Zeeland te gaan gebruiken voor de fusiepartij. Deze naam bestaat al meer dan 20 jaar en dekt de lading het meest. Er is een nieuw logo gemaakt, op basis van de beide logo’s en er is gekozen voor de kleuren groen en blauw, die passen bij land in zee.

 

Marien Weststrate,

Voorzitter Partij voor Zeeland

Jos Verdurmen,

Voorzitter Zeeland Lokaal

Partij voor Zeeland.nl

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Ontvang onze nieuwsbrief
Ik ga akkoord met Gebruiksvoorwaarden en de Privacy beleid
U ontvangt na uw inschrijving een mailbericht om uw inschrijving te bevestigen

Actueel

Partij voor Zeeland