Art. 44 vragen Partij voor Zeeland Voedselbank luidt noodklok

markers/question.png Door 23 weergaves

College van Gedeputeerde Staten

Provinciehuis

Abdij 6

4331 BK MIDDELBURG

Oostburg, d.d. 23-09-2022

 

Geacht College,

Betreft schriftelijke vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid François Babijn, PARTIJ VOOR ZEELAND (PVZ), naar aanleiding van artikel PZC d.d. 23-09-2022: Voedselbank luidt noodklok, want rampscenario ligt op de loer: ‘Straks niet elke week meer een pakket’

 

Toelichting

Door donaties van een groot aantal mensen met het hart op de juiste plaats, bijeengebracht onder regie van Omroep Zeeland en niet te vergeten een forse bijdrage van onze provincie Zeeland, heeft de Voedselbank in 2009 de beschikking gekregen over een koelwagen.

Nu blijkt uit het krantenartikel van d.d. 23-09-2022 dat wederom ‘de nood aan de man is’ en de provincie Zeeland o.i. opnieuw een bijdrage zou kunnen en moeten leveren.

Ook uit het feit dat onze Rijksoverheid nu voor het eerst aangeklopt heeft bij Europa voor steun voor de voedselbanken, blijkt de urgentie.

 

Vragen

  • Is uw college op de hoogte van deze urgente problematiek en is er al een hulpverzoek gericht aan uw college door betrokkenen?

  • Is uw college bereid om een coördinerende rol op te pakken en desnoods provinciale financiële middelen vrij te maken, teneinde er voor te zorgen dat niemand in onze provincie Zeeland anno 2022 honger hoeft te lijden?

 

In afwachting van uw reactie, verblijf ik,

 

Hoogachtend, 

Statenfractie PARTIJ VOOR ZEELAND (PVZ),

François Babijn, Fractievoorzitter

Bijlage:

pdf Art. 44 vragen Voedselbank september 2022 (84 KB)

Partij voor Zeeland.nl

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Ontvang onze nieuwsbrief
Ik ga akkoord met Gebruiksvoorwaarden en de Privacy beleid
U ontvangt na uw inschrijving een mailbericht om uw inschrijving te bevestigen

Actueel

Partij voor Zeeland