pvz header1

woensdag 07 november 2018 22:36

Partij voor Zeeland + Zeeland lokaal = PvZ 2.0

Beoordeel dit item
(1 Stem)

 PERSBERICHT

Partij voor Zeeland + Zeeland lokaal = PvZ 2.0

 

Partij voor Zeeland en Zeeland Lokaal hebben besloten om de handen ineen te slaan en bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland met één gezamenlijke lijst te komen. Beide partijen zijn thans vertegenwoordigd met 1 zetel in de Provinciale Staten van Zeeland.

Het succes van de laatste gemeenteraadsverkiezingen, waarbij de lokale partijen samen veruit de grootste politieke familie geworden zijn, is een belangrijke drijfveer achter deze fusie. Als men de stemmen van de lokale partijen bij de Statenverkiezingen van 2015 bij elkaar optelt, hadden ze 3 of 4 zetels gehad.

Ook programmatisch verschillen de beide fracties weinig van elkaar. Daarbij komt dat de statenleden François Babijn en Mark Faasse ook goed met elkaar kunnen opschieten. Dat is altijd een prettige bijkomstigheid. 

Het initiatief voor de fusie werd reeds vorig jaar ingezet aangezien de voordelen van een samengaan evident waren. Waar er zo veel politieke versnippering is en steeds meer en kleinere partijen deel uitmaken van het politieke spectrum, is het belangrijk dat er ook weer partijen zijn die samen gaan.

Veel wordt ook verwacht van een wisselwerking tussen de gemeentelijke lokale partijen en onze provinciale partij. Beiden kunnen veel aan elkaar hebben, in de zin van informatie-uitwisseling en ondersteuning bij bepaalde dossiers. Bij het samenstellen van de lijst zal er dan ook nadrukkelijk rekening gehouden worden met kandidaten die in de gemeentelijke lokale partijen verankerd zijn.

Beide voorzitters, van de Partij voor Zeeland en Zeeland Lokaal, zijn verheugd met deze grootst mogelijke samenwerking en verwachten met een aansprekend programma en een aantrekkelijke kieslijst te komen.

In goed onderling overleg is er voor gekozen om de naam Partij voor Zeeland te gaan gebruiken voor de fusiepartij. Deze naam bestaat al meer dan 20 jaar en dekt de lading het meest. Er is een nieuw logo gemaakt, op basis van de beide logo’s en er is gekozen voor de kleuren groen en blauw, die passen bij land in zee.

 

Marien Weststrate,

Voorzitter Partij voor Zeeland

Jos Verdurmen,

Voorzitter Zeeland Lokaal

Gelezen: 14124 keer Laatst aangepast op zaterdag 09 februari 2019 10:52

1 Reactie

  • Reactielink Ronald Willems zondag 17 maart 2019 12:44 Geplaatst door Ronald Willems

    Waar kunnen we de deskundigheid vinden van de mensen op de kieslijst? Ik wil graag stemmen op iemand waarvan ik weet waar die voor staat en wat die waarvan afweet.
    Hallo Ronald, de Partij voor Zeeland bestaat al meer dan 20 jaar en beschikt over een enorme politieke ervaring en kennis.
    De meest ervaren kandidaten en aanstormend talent kun je op de eerste 10 plaatsen vinden op de kandidatenlijsten. We geven ook de jongeren een kans..
    Je kunt ook op een kandidaat bij jouw uit de buurt stemmen. Kijk hiervoor op de kaart boven de kandidatenlijsten. Succes met het bepalen van je stem op 20 maart.

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Provincie Zeeland logo
osf logo
waterschap scheldetromen

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Ontvang onze nieuwsbrief
Ik ga akkoord met Gebruiksvoorwaarden en de Privacy beleid
U ontvangt na uw inschrijving een mailbericht om uw inschrijving te bevestigen

Actueel

Partij voor Zeeland

Partij voor Zeeland

Contact

Bestuur

Lid worden