pvz header1

maandag 22 april 2019 09:53

Drie nieuwe partijen in dagelijks bestuur waterschap

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Bron: P.Z.C.

MIDDELBURG - Partij voor Zeeland, Water Natuurlijk en PvdA gaan samen met CDA en de boeren het dagelijks bestuur vormen van waterschap Scheldestromen.

 

De kandidaat-gezworenen zijn Marien Westrate (Partij voor Zeeland), Denis Steijaert (CDA), Luc Mangnus (ZLTO), Kees Polderman (Water Natuurlijk) en Maarten Rossen (PvdA).

Dat is een opmerkelijke koerswijziging, waarbij het bestuur een beduidend progressievere signatuur krijgt. De nieuwe samenstelling betekent het vertrek van Gert van Kralingen (SGP), Rian de Feijter (Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen) en Bert de Smet (bedrijven) uit het dagelijks. De Smet was al niet herkozen. Steijaert en Mangnus gaan voor een nieuwe termijn.

Informateur
Partij voor Zeeland won vorige maand verrassend de verkiezingen. De partij vroeg Eppie Klein (SGP) de rol van (in)formateur op zich te nemen. Hij heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met alle 13 fracties in het waterschap. Elke fractie heeft aangegeven wat voor hen de hoofdpunten zijn en welke coalitie hun voorkeur heeft.

Klein heeft vooral gekeken naar hoe de fracties staan tegenover de grote opgaven die waterschappen wachten, vooral op het gebied van klimaat en duurzaamheid. ,,De beoogde fracties zijn zich bewust dat de komende jaren beleidsmatig gewerkt moet worden aan een bestendig en duurzaam waterschapsbeleid. Zij hebben in de gesprekken de realiteitswaarde getoond van de grote toekomstige beleidsopgave(n) in het waterschap”, aldus de informateur.

Geen meerderheid
De vijf coalitiepartijen hebben samen 15 van de 30 zetels en dus formeel geen meerderheid in het waterschapsbestuur. De komende weken wordt een Waterschapsprogramma opgesteld, in de hoop dat zo veel mogelijk fracties zich daar achter scharen.

Gelezen: 529 keer

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Provincie Zeeland logo
osf logo
waterschap scheldetromen

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Ontvang onze nieuwsbrief
Ik ga akkoord met Gebruiksvoorwaarden en de Privacy beleid
U ontvangt na uw inschrijving een mailbericht om uw inschrijving te bevestigen

Actueel

Partij voor Zeeland

Partij voor Zeeland

Contact

Bestuur

Lid worden