pvz header1

woensdag 21 juli 2021 08:34

Art. 44 vragen aangaande project Zanddijk Aanbevolen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

College van Gedeputeerde Staten

Provinciehuis

Abdij 6

4331 BK MIDDELBURG

Oostburg, 20 juli 2021,

Geacht College,

 

Betreft schriftelijke vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid François Babijn, PARTIJ VOOR ZEELAND (PVZ), aangaande het project Zanddijk.

 

Vragen inclusief toelichting

In een artikel van de PZC d.d. 16 juli jl. (zie bijlage) lezen wij: ,,Wanneer het plan in november aan de Staten wordt gepresenteerd zal de marge voor het middengedeelte (verbreding van de dijk, aanleg van viaduct over het spoor) nog niet onder de 15 procent liggen, verwacht Van der Maas. Hij verwacht dan bijvoorbeeld nog geen definitieve duidelijkheid over de bijdrage van het Rijk aan het viaduct. De Zanddijk komt daarvoor in aanmerking, maar de subsidiepot is leeg.””

Met betrekking tot de bijdragen van Het Waterschap Scheldestromen en de gemeente Reimerswaal lezen wij in het artikel van de PZC: ,,Ook is het de bedoeling dat deze twee overheden elk een deel van de Molendijk overnemen van de provincie.”

De vraag is of deze beide overheden daartoe bereid zijn, gezien het feit dat er op termijn forse investeringen gevraagd zullen worden m.b.t. ‘aanpassingen van de regionale waterkeringen’.

Een belangrijk argument om voor het tracé Roze Zwart te kiezen i.p.v. het meer logische tracé Rood is het feit dat uw college provinciale staten altijd heeft voorgehouden, dat het Rijk en andere betrokken partijen alleen zouden meebetalen aan de variant Roze Zwart.

Vraag 1: Gaarne vernemen wij of uw college het met de Statenfractie van de PARTIJ VOOR ZEELAND (PVZ) eens is dat indien deze Rijkssubsidie zou komen te vervallen en mogelijk ook andere subsidiestromen, er uiteindelijk weinig argumenten overblijven om een definitieve keuze te maken voor de variant Roze Zwart, en het dan logischer zou zijn om te kiezen voor de variant Rood? Zo nee, waarom niet?

 

In een artikel van Omroep Zeeland d.d. 16 juli jl. (zie bijlage), staat te lezen dat gedeputeerde van der Maas aangeeft dat ingenieur van de Linde, de man die meerekende voor de provincie aan onder meer de Oosterscheldekering, de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel, nu ook meerekent met de Zanddijk.

Artikel Omroep Zeeland: ,,Gedeputeerde Harry van der Maas (SGP) zei vrijdagmorgen dat Van de Linde nu samen met de provincie meerekent. "Hij geeft ons waardevolle aanwijzingen."”.

Vraag 2: Kan uw college bevestigen dat ingenieur .....(weggelaten i.v.m. AVG) meerekent inzake het project Zanddijk? Zo nee, is gedeputeerde van der Maas dan verkeerd geciteerd?

 

In afwachting van uw beantwoording, verblijven wij,

  

Hoogachtend,

Statenfractie PARTIJ VOOR ZEELAND (PVZ),

François Babijn, Fractievoorzitter

 

Bijlages

PZC 16 juli 2021:  default Ook Zanddijk ontkomt niet aan kostenstijging door oververhitte bouwsector (81 KB)

Omroep Zeeland 16 juli 2021:  default Kosten opknappen gevaarlijke Zanddijk in Yerseke pas eind dit jaar bekend (15 KB)

Vragen:

document Art. 44 vragen (PVZ) aangaande project Zanddijk (86 KB)

Antwoorden

default Antwoorden vragen aan PvZ over het project Zanddijk (47 KB)

 

Gelezen: 163 keer Laatst aangepast op vrijdag 30 juli 2021 08:32

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Provincie Zeeland logo
osf logo
waterschap scheldetromen

Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

Ontvang onze nieuwsbrief
Ik ga akkoord met Gebruiksvoorwaarden en de Privacy beleid
U ontvangt na uw inschrijving een mailbericht om uw inschrijving te bevestigen

Actueel

Partij voor Zeeland

Partij voor Zeeland

Contact

Bestuur

Lid worden